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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Corte; Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
16/11/2009 |
Data da última atualização: |
10/05/2016 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
GALVÃO, C. E. C.; SOARES, C. O.; SANCHES, C. C.; ELISEI, C.; ARAUJO, F. R.; SIQUEIRA, F.; REGITANO, L. C. de A.; ROSINHA, G. M. S. |
Afiliação: |
C. E. C. GALVÃO, UFMS/CAMPO GRANDE; CLEBER OLIVEIRA SOARES, CNPGC; C. C. SANCHES; C. ELISEI, BOLSISTA/CNPQ; FLABIO RIBEIRO ARAUJO, CNPGC; FABIANE SIQUEIRA, CNPGC; LUCIANA CORREIA DE ALMEIDA REG, CPPSE; GRACIA MARIA SOARES ROSINHA, CNPGC. |
Título: |
Polimorfismos no íntron 1 e região promotora do gene PRNP bovino na raça Caracu. |
Ano de publicação: |
2009 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE GENÉTICA, 55., 2009, Águas de Lindóia. Anais... Águas de Lindóia: SBG, 2009. |
Descrição Física: |
1 CD-ROM |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Neste estudo foi genotipada a variabilidade de nucleotídeos de regiões específicas do íntron 1 e região promotora do gene prnp em bovinos da raça Caracu para posterior indicação de animais geneticamente suscetíveis ou resistentes à EEB. |
Palavras-Chave: |
Encefalopatia espongiforme bovina. |
Thesagro: |
Bovino; Gado Caracu; Gado de Corte; Melhoramento Genético Animal; Polimorfismo; Polimorfismo Genético. |
Categoria do assunto: |
G Melhoramento Genético L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/110018/1/GA196-29824.pdf
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Marc: |
LEADER 01133nam a2200289 a 4500 001 1574869 005 2016-05-10 008 2009 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aGALVÃO, C. E. C. 245 $aPolimorfismos no íntron 1 e região promotora do gene PRNP bovino na raça Caracu. 260 $aIn: CONGRESSO BRASILEIRO DE GENÉTICA, 55., 2009, Águas de Lindóia. Anais... Águas de Lindóia: SBG$c2009 300 $c1 CD-ROM 520 $aNeste estudo foi genotipada a variabilidade de nucleotídeos de regiões específicas do íntron 1 e região promotora do gene prnp em bovinos da raça Caracu para posterior indicação de animais geneticamente suscetíveis ou resistentes à EEB. 650 $aBovino 650 $aGado Caracu 650 $aGado de Corte 650 $aMelhoramento Genético Animal 650 $aPolimorfismo 650 $aPolimorfismo Genético 653 $aEncefalopatia espongiforme bovina 700 1 $aSOARES, C. O. 700 1 $aSANCHES, C. C. 700 1 $aELISEI, C. 700 1 $aARAUJO, F. R. 700 1 $aSIQUEIRA, F. 700 1 $aREGITANO, L. C. de A. 700 1 $aROSINHA, G. M. S.
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Registro original: |
Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
01/07/2021 |
Data da última atualização: |
06/12/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 2 |
Autoria: |
BOSSU, C. M.; GIGLIOTI, R.; OLIVEIRA, M. C. de S.; OLIVEIRA, P. V. DE; NOGUEIRA, A. R. de A. |
Afiliação: |
CARLA MAÍRA BOSSU, UFSCAR; RODRIGO GIGLIOTI, IZ; MARCIA CRISTINA DE SENA OLIVEIRA, CPPSE; PEDRO VITORIANO DE OLIVEIRA, USP; ANA RITA DE ARAUJO NOGUEIRA, CPPSE. |
Título: |
Zinc fractionation in cow, goat, sheep and soybean milk samples using gel-electrophoresis and determination by electrothermal atomic absorption spectrometry (ETAAS). |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Eclética Química, v.46, n.1, 2021. |
Páginas: |
p.12-20. |
DOI: |
10.26850/1678-4618eqj.v46.1.2021.p12-20 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
A screening method for zinc levels in different milk samples (raw cow, raw sheep, UHT cow, UHT goat and soybean milk base) was performed to establish the Zn levels' differences in protein samples. The samples were digested in a cavity microwave oven and the total Zn levels in the extracts were determined by flame absorption atomic spectrometry (FAAS). The protein separation was performed by urea polyacrylamide gel electrophoresis (UREA-PAGE). Protein bands were digested in the cavity microwave oven and Zn-protein analysis was further conducted by electrothermal atomic absorption spectrometry (ETAAS). The results showed that Zn is mainly bound to 32 kDa (b-casein) protein (17.0 ± 2.0%) in UHT cow and 24 kDa (a-casein) protein (9.0 ± 0.6%) in raw sheep milk. This method provided quantitative information regarding Zn species present in the protein fractions of the milk samples. The accuracy was evaluated using certified reference material (whole milk powder, NIST 8435) with statistically equivalent concentrations (Student's t-test) for total Zn and by addition and recovery experiments applied to measure Zn-protein. The recovered values were in the 92-110% range. |
Thesaurus NAL: |
Fractionation; Milk; Proteins; Zinc. |
Categoria do assunto: |
W Química e Física |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/224229/1/ZincFractionationCow.pdf
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Marc: |
LEADER 01949naa a2200241 a 4500 001 2132723 005 2021-12-06 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.26850/1678-4618eqj.v46.1.2021.p12-20$2DOI 100 1 $aBOSSU, C. M. 245 $aZinc fractionation in cow, goat, sheep and soybean milk samples using gel-electrophoresis and determination by electrothermal atomic absorption spectrometry (ETAAS).$h[electronic resource] 260 $c2021 300 $ap.12-20. 520 $aA screening method for zinc levels in different milk samples (raw cow, raw sheep, UHT cow, UHT goat and soybean milk base) was performed to establish the Zn levels' differences in protein samples. The samples were digested in a cavity microwave oven and the total Zn levels in the extracts were determined by flame absorption atomic spectrometry (FAAS). The protein separation was performed by urea polyacrylamide gel electrophoresis (UREA-PAGE). Protein bands were digested in the cavity microwave oven and Zn-protein analysis was further conducted by electrothermal atomic absorption spectrometry (ETAAS). The results showed that Zn is mainly bound to 32 kDa (b-casein) protein (17.0 ± 2.0%) in UHT cow and 24 kDa (a-casein) protein (9.0 ± 0.6%) in raw sheep milk. This method provided quantitative information regarding Zn species present in the protein fractions of the milk samples. The accuracy was evaluated using certified reference material (whole milk powder, NIST 8435) with statistically equivalent concentrations (Student's t-test) for total Zn and by addition and recovery experiments applied to measure Zn-protein. The recovered values were in the 92-110% range. 650 $aFractionation 650 $aMilk 650 $aProteins 650 $aZinc 700 1 $aGIGLIOTI, R. 700 1 $aOLIVEIRA, M. C. de S. 700 1 $aOLIVEIRA, P. V. DE 700 1 $aNOGUEIRA, A. R. de A. 773 $tEclética Química$gv.46, n.1, 2021.
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